About me .

Hi, ik ben Roëll, oprichter en Creative Mastermind van Impulse Design Studio. Ik ben begonnen als Product ontwerper, maar al snel merkte ik dat mijn kracht en mijn passie bij grafisch design liggen. Door mijn technische achtergrond kan ik verder gaan dan alleen mooie plaatjes. De combinatie van geometrie, logica en psychologie vormen de basis van al mijn creaties. Voeg daar een overdosis creativiteit en een sterk gevoel voor design aan toe en je krijgt gegarandeerd de sterkste en mooiste designs.

About Impulse .

Bij Impulse draait alles om jou, jouw bedrijf en jouw merk. Een persoonlijke aanpak is daarom cruciaal. Ik luister aandachtig, en fungeer als creatief verlengstuk en visueel vertaler van jouw visie. Samen gaan we op zoek naar de ware identiteit van jouw bedrijf zodat we deze perfect kunnen visualiseren in de vorm van logo's, huisstijlen en alle andere uitingen van jouw merk. Hoe opmerkelijker je merkuitingen hoe opmerkelijker je merk, maar altijd passend bij de identiteit van het bedrijf. 

About the work .

Ik werk aan de hand van het eigen ontwikkelde proces genaamd: "The 7 C's". Dit proces zorgt in 7 stappen voor het perfecte logo en de opmerkelijkste huisstijl. Het begint met onderzoek, naar het bedrijf, de markt, de concurrentie en de bijborende associaties. Hierna begint het creatieve gedeelte met de creatie gevolgd door het convergeren en het pixel perfect uitwerken. Het geheel komt samen met de juiste kleurstelling en passende lettertypen. Zie hieronder de infographic over deze unieke werkwijze.

 Jouw logo laten ontwerpen?

 

Veelgestelde vragen .

Wat is een logo?

Een logo is een grafisch symbool of ontwerp dat een bedrijf, organisatie, product of merk vertegenwoordigt. Het is meestal gemaakt om visueel onderscheidend en gemakkelijk herkenbaar te zijn, en dient als een visuele weergave van wat het vertegenwoordigt. Logo's worden vaak gebruikt op verschillende marketing materialen, zoals visitekaartjes, websites, verpakkingen en advertenties, om de merk identiteit vast te stellen en een gedenkwaardige indruk te maken.

Wat is een huisstijl?

Een huisstijl of visuele merkidentiteit verwijst naar de algehele visuele representatie en uitstraling van een merk. Het omvat de visuele elementen, zoals logo's, kleuren, typografie, afbeeldingen en ontwerpstijlen, die consistent worden gebruikt in verschillende merkmaterialen en touchpoints. Het doel van een visuele merkidentiteit is het creëren van een samenhangende en herkenbare look en feel voor een merk, waardoor het zijn waarden, persoonlijkheid en doel visueel kan communiceren.


De belangrijkste componenten van een visuele merkidentiteit zijn:


Consistentie in de toepassing van deze visuele elementen is cruciaal om merkherkenning op te bouwen en een sterke merkidentiteit bij het publiek te creëren. Indien effectief uitgevoerd, helpt een visuele merkidentiteit een merk te onderscheiden van zijn concurrenten, verbetert het de merkherinnering en geeft het een consistente boodschap over de essentie en waarden van het merk.

Waarom zijn logo en huisstijl belangrijk?

Logo's en huisstijl zijn cruciaal omdat ze helpen bij merkherkenning, differentiatie, professionaliteit, emotionele verbondenheid, consistentie en merkuitbreiding. Ze maken een merk gemakkelijk herkenbaar, onderscheiden het van concurrenten, creëren een gevoel van geloofwaardigheid, brengen een emotionele band met het publiek tot stand, behouden een samenhangende merkervaring en vormen een basis voor merkgroei. Lees hieronder meer over de zes belangrijkste redenen:Samenvattend zijn logo's en huisstijl cruciaal voor merkherkenning, differentiatie, professionaliteit, emotionele verbondenheid, consistentie en merkuitbreiding. Ze helpen de perceptie van een merk vorm te geven, vertrouwen op te bouwen en een sterke identiteit te creëren bij (potentiële) consumenten.

Welke type logo's zijn er?

Er zijn verschillende soorten logo's die elk hun eigen kenmerken en ontwerpelementen hebben. Hier volgen enkele veelvoorkomende soorten logo's:Voorgaande vier soorten logo's zijn de meeste gebruikte en meest voorkomende logo's. Bij uitzondering kan ook gekozen worden voor onderstaande soorten.Dit zijn enkele van de meest voorkomende soorten logo's en veel merken gebruiken een combinatie van deze elementen of creëren unieke variaties die passen bij hun specifieke behoeften en merkidentiteit. Enkele mooie voorbeelden van eerder gemaakte logo's vind je terug in ons portfolio.

Wat kost een logo?

De kosten van een logo kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van het ontwerp, de vereiste mate van maatwerk en de specifieke vereisten en reikwijdte van het project. Door onze visie waarin wij stellen dat ieder bedrijf en iedere ondernemer een professioneel en persoonlijk logo verdient, starten onze pakketten al vanaf €399,- (ex. BTW).  Deze instapprijs zorgt direct voor een uniek en herkenbaar logo en een veel professionelere uitstraling. Bekijk alle prijzen hier.

Het is belangrijk op te merken dat investeren in een professioneel ontworpen logo de moeite waard is, omdat het dient als een kritische visuele weergave van het merk en een aanzienlijke invloed kan hebben op merkherkenning, perceptie en algeheel succes.

Wat kost een huisstijl?

De kosten voor het ontwikkelen van een huisstijl of visuele merkidentiteit kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de complexiteit van het merk, de omvang van het werk en het vereiste niveau van maatwerk. Bij Impulse heb je al een huisstijl vanaf €799,- (ex. BTW). Wil je helemaal klaar zijn voor de toekomst en echt sterke merkidentiteit neerzetten, dan kom je op een uitgebreide pakket voor €1599,- (ex BTW). 


Bekijk hier de pakketten voor meer informatie en specifieke prijzen.


Investeren in een huisstijl is belangrijk omdat het helpt bij merkherkenning, differentiatie, professionaliteit, emotionele verbondenheid, consistentie en merkuitbreiding. Het onderscheidt het merk, bouwt vertrouwen op, bouwt een emotionele band op met klanten, zorgt voor consistentie en vormt een basis voor merkgroei.

Hoe zit het met AI-gegeneerde logo's?

Door AI gegenereerde logo's zijn logo's die zijn gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentie-algoritmen. Ze bieden snelle en kosteneffectieve ontwerpopties, maar missen mogelijk de menselijke touch en uniciteit van ontwerpen die door professionele ontwerpers zijn gemaakt.


Nadelen van door AI gegenereerde logo's zijn onder meer:


Hoewel door AI gegenereerde logo's een startpunt kunnen zijn voor kleine bedrijven of individuen met beperkte budgetten, is het belangrijk om rekening te houden met de unieke behoeften en waarden van je merk. Werken met een professionele ontwerper biedt een meer persoonlijke en op maat gemaakte aanpak om een visuele merkidentiteit te creëren die aansluit bij de identiteit en doelstellingen van het merk.